



Croucher Summer Course 2023

GPS/Beidou/GNSS Satellite Positioning and Navigation and Earth Observation

Hong Kong Polytechnic University Hong Kong, P. R. China 28 May (Sunday) to 3 June (Saturday), 2023







Call for Participation

Change is the only constant phenomenon on this Planet. The ecosystems of this planet where we are living undergo constantly changes in temporal and spatial domains. The ecosystems become more fragile than before as evidenced by the occurrence and observation of many more unusual phenomena such as global warming, sea level rising, extreme weather, Earthquakes and natural disasters. The ecosystems changes and dynamics of our planet need to be closely and precisely measured and monitored.

The modern GPS/BeiDou/GNSS and Earth Observation Systems (EOS) offer an unprecedented level of capability to deliver PNaVT (Positioning, Navigation, Velocity and Timing) and observation information, which can be used to precisely measure and record this planet's dynamic change in a well defined space and time reference system, from both ground-based and space-satellite-based viewpoints.

The 7-day Croucher Summer Course 2023 will provide an excellent opportunity for summer course participants to learn the latest research outcomes from internationally distinguished scholars. It will be an ideal place for all participants to broaden their horizon, diversify research interests, enhance their scholarly communications, and reach out social network. Postgraduate (MSc and PhD) students, Postdoc, and young faculty at universities and research organizations from all over the world who are interested in this Croucher Summer Course 2023 can register and become participant.





The Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI), at the Hong Kong Polytechnic University (PolyU), Hong Kong, P.R. China, has the great honor to partner with the Croucher Foundation, Hong Kong, to host this Croucher Summer Course 2023 on the campus of PolyU. The Hong Kong Polytechnic University, celebrating her proud history of 85 years of excellence in 2022, is ranked the 26th in the QS University Rankings: Asia for 2023; the 65th in the QS World University Rankings for 2023.

The Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI), supported by a strong team of research and teaching faculty, enjoys a long history offering a variety of geomatics programs in Geodesy, Satellite Navigation, Land Surveying, Geographic Information Science (GIS), Photogrammetry, Remote Sensing, and Underground Utility Surveying and Management. The high quality research work conducted at LSGI is widely recognized in the international geomatics community and the Science Citation Index (SCI) of LSGI has been consistently ranked at the top in the world over the past many years. In terms of scientific publications, the number of science citation indexed (SCI) papers published by each faculty member of Department of LSGI during 2000-2017 was ranked No. 2 among the peer geomatics Departments worldwide. The average number of citations per faculty member at LSGI was ranked No. 3 worldwide. The LSGI will proudly celebrate its 39th anniversary in 2023.



Organization Committee



Director:

Dr. George Zhizhao Liu
Professor & Associate Head
Department of Land Surveying & GeoInformatics (LSGI), The Hong Kong Polytechnic
University (PolyU), 181 Chatham Road South,
Hung Hom, Kowloon, Hong Kong, P.R. China
Tel. (852)2766 5961 Fax: (852)2330 2994

E-mail: <u>lszzliu@polyu.edu.hk</u> <u>http://www.lsgi.polyu.edu.hk</u>



Co-Director:

Dr. Yang Gao, Professor Department of Geomatics Engineering The University of Calgary Calgary, Alberta, Canada T2N 1N4 Tel: (403) 220-6174 Fax: (403) 284-1980

E-mail: <u>ygao@ucalgary.ca</u>

http://www.geomatics.ucalgary.ca/



Prof. Xiaoli Ding, Chair Professor Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI), The Hong Kong Polytechnic University (PolyU), 181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong, P.R. China Tel. (852)2766 5965 Fax: (852)2330 2994

E-mail: xl.ding@polyu.edu.hk



Prof. Wu Chen, Professor & Head Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI), The Hong Kong Polytechnic University (PolyU), 181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong, P.R. China Tel. (852)2766 5969 Fax: (852)2330 2994

E-mail: lswuchen@polyu.edu.hk





Invited Lecturers



Zen Mariani, Ph.D.
Research Scientist
Meteorological Research Division
Environment and Climate Change Canada
Government of Canada
4905 Dufferin St., Toronto, ON; M3H-

5T4

t: 416-843-0642

email: zen.mariani@ec.gc.ca



Dr. Roger Saunders Met Office Fellow (retired) Met Office, Fitzroy Rd, Exeter, EX1 3PB, United Kingdom

Tel: +44-1404-841636 Tel: +44-7742-920627

Email: sat.metman@gmail.com
http://www.metoffice.gov.uk/research/

people/roger-saunders



To be confirmed!

Prof. Baocheng Zhang

Current address: West No.30 Xiao Hong

Shan,

Wuhan 430071, China Tel: +86 27 6888 1389

E-mail: B.Zhang@whigg.ac.cn

http://www.apm.cas.cn/sourcedb apm cas

/zw/rck/zgj rck/202103/

To be confirmed!





t20210323_5981925.html



Prof. Dr. Jens Wickert
Section 1.1: Space Geodetic Techniques
Department of Geodesy
Helmholtz Centre Potsdam
GFZ German Research Centre for
Geosciences

Potsdam, Germany Tel: +49 331 288-1758 Fax: +49 331 288-1111

Email: jens.wickert@gfz-potsdam.de



Dr. Naser El-Sheimy, PEng, CRC
Professor
Department of Geomatics Engineering,
The University of Calgary
2500 University Dr. N.W. Calgary,
Alberta, Canada T2N 1N4

Tel: (403) 220 7587, Fax: (403) 284 1980

E-mail: elsheimy@ucalgary.ca

Web: http://mms.geomatics.ucalgary.ca/

To be confirmed!

To be confirmed!

To be confirmed!

To be confirmed!





Lecture Schedule

<u>Lecture Schedule</u>	<u>Lecture Schedule</u>			
Day 0: 28 May 2023, Sunday				
All the participants check in hotel.				
	Day	y 1: 29 May 2023, Monday		
	Tin	ne: 8:00 – 20:30		
Time	Length	Session		
08:00 – 08:30 AM	30 mins	On-site registration		
08:30 – 09:00 AM	30 mins	Welcome Speeches and Group Photo Taking		
09:00 – 09:30 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking		
09:30 – 11:00 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
11:00 – 11:30 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking		
11:30 – 13:00 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
		Social Networking & Free Lunch for registrants		
13:00 – 14:30 PM	1.5 hours	Communal Building, 4^{th} Floor, Staff Restaurant, Poly U		
		Campus		
14:30 – 16:00 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
16:00 – 16:30 PM	30 mins	Afternoon Tea/Coffee & Social Networking		
16:30 – 18:00 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
		Social Networking & Free Dinner for registrants		
18:00 – 20:30 PM	2.5 hours	Communal Building, 4^{th} Floor, Staff Restaurant, Poly U		
		Campus		
	Day	2: 30 May 2023, Tuesday		
		e: 9:00 – 21:30		
09:00 AM – 10:30 AM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
10:30 AM – 11:00 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking		
11:00 AM – 12:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
		Social Networking & Free Lunch for registrants		
12:30 – 14:00 PM	1.5 hours	Communal Building, 4^{th} Floor, Staff Restaurant, Poly U		
		Campus		
14:00 – 15:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
15:30 – 16:00 PM	30 mins	Afternoon Tea/Coffee & Social Networking		
16:00 – 17:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
		Croucher Summer Course Reception Dinner and Social		
17:30—21:30 PM	3 hours	Networking at the Hoi Yat Heen Restaurant, 2/F, Harbor		
		Grand Kowloon, 20 Tak Fung Street, Hunghom, Kowloon		
	Day 3: 31 May 2023, Wednesday			
Time: 9:00 – 22:00				
09:00 – 10:30 AM	1.5 hours	Lecture & Discussion		
10:30 – 11:00 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking		
11:00 – 12:30 PM				
12:30 – 14:00 PM	1.5 hours	Social Networking & Free Lunch for registrants		





Communal Building, 4^{th} Floor, Staff Restaurant, Poly U			
1100 1700 775	4 - 1	Campus	
14:00 – 15:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
15:30 – 16:00 PM	30 mins	Afternoon Tea/Coffee & Social Networking	
16:00 – 17:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
17:30 – 20:00 PM	2.5 hours	Social Networking & Free Dinner for registrants Communal Building, 4 th Floor, Staff Restaurant, PolyU Campus	
20:00 – 22:00 PM	2 hours	Laboratory Calculation, Experiment, Exercise and Presentation	
Day 4: 01 June 2023, Thursday			
	•	e: 9:00 – 22:00	
09:00 – 10:30 AM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
10:30 – 11:00 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking	
11:00 – 12:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
12:30 – 14:00 PM	1.5 hours	Social Networking & Free Lunch for registrants Communal Building, 4 th Floor, Staff Restaurant, PolyU Campus	
14:00 – 15:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
15:30 – 16:00 PM	30 mins	Afternoon Tea/Coffee & Social Networking	
16:00 – 17:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
17:30—20:00 PM	2.5 hours	Social Networking & Free Dinner for registrants Communal Building, 4 th Floor, Staff Restaurant, PolyU Campus	
20:00 – 22:00 PM	2 hours	Laboratory Calculation, Experiment, Exercise and Presentation	
Day 5: 2 June 2023, Friday Time: 9:00 – 22:00			
09:00 – 10:30 AM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
10:30 – 11:00 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking	
11:00 – 12:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
12:30 – 14:00 PM	1.5 hours	Social Networking & Free Lunch for registrants Communal Building, 4 th Floor, Staff Restaurant, PolyU Campus	
14:00 – 15:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
15:30 – 16:00 PM	30 mins	Afternoon Tea/Coffee & Social Networking	
16:00 – 17:30 PM	1.5 hours	Lecture & Discussion	
17:30—20:00 PM	2.5 hours	Social Networking & Free Dinner for registrants Communal Building, 4 th Floor, Staff Restaurant, PolyU Campus	
20:00 – 22:00 PM	2 hours	Laboratory Calculation, Experiment, Exercise and Presentation	
Day 6: 3 June 2023, Saturday Time: 9:00 – 15:00			





09:00 – 10:30 AM	1.5 hours	Student Presentations
10:30 – 11:00 AM	30 mins	Morning Tea/Coffee & Social Networking
11:00 – 12:30 PM	1.5 hours	Student Presentations
		Social Networking & Free Lunch for registrants
12:30 – 14:00 PM	1.5 hours	Communal Building, 4^{th} Floor, Staff Restaurant, PolyU
		Campus
14:00 – 15:00 PM	1.0 hour	Closing Ceremony
15:00 – 19:00 PM	4.0 hours	City Tour
19:00 – 22:00 PM	3.0 hours	Farewell Dinner

Day 7: 4 June 2023, Sunday

All the participants check out hotel in the morning after breakfast.

Lecture Venue and Hotel Reservation

All the lectures will be conducted at one classroom in the 4th floor of the Building Z, on the campus of the Hong Kong Polytechnic University (PolyU). Street address is: 181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong, P.R. China. The exact classroom number will be announced at an appropriate time ahead of the start of the course.

All the summer course participants including lecturers, students, and the Director Prof. Zhizhao (George) Liu, will live at the same hotel. The hotel address is:

Harbour Plaza Metropolis Limited 7 Metropolis Drive, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong Tel +852 3160 6888 Fax +852 3160 6999 www.harbour-plaza.com/hpme

The Summer Course Director Prof. Liu will book the hotel rooms for all the participants at an appropriate time ahead of the start of the course, after confirming the actual number of participants. Both Lecturers and Students do NOT need to book hotel rooms by themselves except they wish to live in a hotel room booked by their own. In this case, they are required to book the same hotel (as shown above) as all the other participants. For student participants, two people of the same gender will share one double-bed room. Single room for one individual student participant normally will not considered by the Summer Course Director, except in extremely unique circumstance.

Budget Plan for the Croucher Summer Course 2023

Please refer to attached PDF file.





PolyU Campus Map



- The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) has the street address of 11 Yuk Choi Road, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong.
- The Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI) is located at the ZS621, South Tower of Block Z (highlighted in red box), PolyU campus. Its street address is: 181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong.
- Lecture venue: PolyU Campus

Transportation Information

Hong Kong International Airport to the Hong Kong Polytechnic University (PolyU)

- (1) PolyU address: 11 Yuk Choi Road, Hung hom, Kowloon, Hong Kong (5 minutes walking to the Hung Hom MTR (mass transportation railway) train station
- (2) From HK airport, you may take a taxi directly to the PolyU campus. The total taxi cost should be about HK\$300 (about US\$40)
- (3) If you want to experience the Hong Kong's Airport Express, you can take the Airport Express Railway at Airport. The ticket can be purchased at the Airport at a price of HK\$90. The Airport Express train stops at several stations. Your destination station is called "Kowloon station". From Airport to Kowloon station, the train takes about 21 minutes. After you get off the train at Kowloon station, you can then take a taxi to the PolyU. The taxi will be about HK\$50 and about 15-20 minute driving.

From Airport to Kowloon station, the first Airport Express train departs airport at 05:54 AM. The last Airport Express train departs airport at 00:48AM.





From Kowloon station to Airport, the first Airport Express train departs Kowloon station at 05:53 AM. The last Airport Express train departs Kowloon station at 00:52AM.

Some Important Reminders

- (1) Many countries' visitors to Hong Kong do not need a visa. You are suggested to contact your country's consulate in Hong Kong to know whether or not you need a visa to Hong Kong. However a visa is often required to enter into Mainland China.
- (2) Hong Kong uses 220-V electricity. Time zone of Hong Kong is UTC+8 hrs.
- (3) Hong Kong weather information from the Hong Kong Government can be checked at Hong Kong Observatory website: http://www.hko.gov.hk/

Supporting and Funding Organizations

The Croucher Summer Course 2023 is hosted and supported by:



DEPARTMENT OF LAND SURVEYING AND GEO-INFORMATICS 土地測量及地理資訊學系

Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI)

Faculty of Construction and Environment (FCE) The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) Hong Kong, China

The Croucher Summer Course 2023 is financially funded and supported by:



Croucher Foundation, Hong Kong

The Croucher Summer Course 2023 is sponsored and supported by:



International Association of Chinese Professionals in Global Positioning Systems (CPGPS)

Registration

Please note, a few Travel Grants will be awarded to participants and their registration fees are waived. The registration fee of Travel Grant winners will be fully refunded after they complete all the lectures of the Croucher Summer Course 2023. To be eligible for being awarded Travel Grants, you must register and pay the full registration fee first and send Travel Grant application and your CV to state why you need this Travel Grant (please send Travel Grant application and registration reply to Dr. George Liu: lszzliu@polyu.edu.hk). The Committee of the Croucher Summer Course 2023 has the final right to select the Travel Grants winners based on the applications received.





The full registration fee of the Croucher Summer Course 2023 is HK\$3,000.00 per person. The registration fee includes free 4-star hotel rooms for 7 nights and free meals (breakfast/lunch/dinner and coffee breaks) for 6 days, thanks to the great support from Croucher Foundation! However international flight or other costs (e.g. traveling insurance costs) are the responsibility of the participants themselves. Partial registration is not accepted. Registration fee is not refundable at all cases. The number of seats is very limited in order to have the best lecturing and learning quality. You are highly encouraged to register As Soon As Possible before the Croucher Summer Course 2023 is fully registered.





Registration Form For The Croucher Summer Course 2023

	Yes, I will attend the Croucher Summer Course 2023.					
	Not sure now, I will very likely attend the Croucher Summer Course					
My option is	2023.	•				
	No, I will not attend the Cro	ucher Summer Course	2023 for the reason			
	that					
Last Name in		First/Middle Name				
English Name in Chinese		in English				
(if any)		Gender				
Office Tel. (include		Mobile Phone				
country/area code)		(include				
Name of my		country/area code) Name of my				
supervisor/manager		supervisor/manager				
in English		in Chinese (if any)				
Supervisor/manager		Supervisor/manager				
Office Tel. (include		Mobile Phone (include				
country/area code)		country/area code)				
	MSc graduate student since		,			
	PhD graduate student since					
	Postdoc Fellow since (year)					
My current post						
	Engineer/researcher since (year)					
	Faculty member (assistant/associate/full professors) since					
	(year)					
	Other positions. Please specify:		since			
	(year)					
Please choose one	Yes, I want to obtain a participant certificate after successful					
	completion of this Croucher Summer Course 2023 but this is not					
	required by my supervisor.					
	Yes, I want to obtain a participant certificate after successful					
	completion of this Croucher Summer Course 2023 and this is required					
	by my supervisor.	by my supervisor.				





	No, I do not need a participant certificate, nor is required by my supervisor.
Full Affiliation Detailed Address	
Fill this if you are a MSc student	I plan to work for the GNSS and related industry immediately after my MSc program I plan to continue my PhD program at my current university immediately after my MSc program I plan to continue my PhD program at an overseas (not Hong Kong) university immediately after my MSc program I plan to continue my PhD program at PolyU/LSGI immediately after my MSc program Others. Please specify:
Please choose one or more choices	No, my supervisor or department does not know my participation in this Croucher Summer Course 2023 Yes, my supervisor or department knows my participation in this Croucher Summer Course 2023 but my supervisor or department does not financially support me Yes, my supervisor or department knows my participation in this Croucher Summer Course 2023 and my supervisor or department financially supports me
Please choose one or more choices	Yes, I participated in the 2 nd Croucher Summer Course organized in 2018 by Dr. George Liu Yes, I participated in the 1 st Croucher Summer Course organized in 2014 by Dr. George Liu Yes, I participated in the 1 st nGATEo Summer School organized in 2012 by Dr. George Liu Yes, I participated in the other Summer Course organized by PolyU/LSGI Please specify details: No, I didn't participate in any Summer Course organized by PolyU/LSGI before.
Registration fee	NOTE. Please do NOT pay the registration fee now. Please fill in this form first and submit to registration website of this event





	We will notify you to pay the registration fee of participate in this event. I will pay HK\$3,000.00 via the registration application is confirmed. I will participate in this the Croucher Sun pay HK\$3,000.00.	on website after my		
<u>Declaration</u> : I declare that all the information provided above is true, complete and accurate at the moment of the signing date. I understand that my supervisor or department may be contacted to verify the information supplied above.				
Name (print clearly):				
Signature:				
Signing on the Date:				
Signing at the Location	on:	-		

Contact Information

For technical questions, please feel free to contact the Director of the Croucher Summer Course 2023.

Dr. George Zhizhao LIU, Professor & Associate Head

Faculty of Construction and Environment (FCE)

The Hong Kong Polytechnic University (PolyU)

181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong

E-mail: lszzliu@polyu.edu.hk

Tel: (852) 2766 5961 (office), 5178-3176 (mobile) Fax: (852) 2330 2994

For non-technical questions, please feel free to contact:

Ms. Anna Choi

Department of Land Surveying & Geo-Informatics (LSGI)

Faculty of Construction and Environment (FCE)

The Hong Kong Polytechnic University (PolyU)

181 Chatham Road South, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong

E-mail: anna.choi@polyu.edu.hk

Tel: (852)3400 8158, Fax: (852) 2330 2994 Homepage: http://www.lsgi.polyu.edu.hk